Refugiats: ACOLLIR o IGNORAR?

Sota aquest suggeridor títol va tenir lloc el passat dimecres dia 27 de setembre a la Casa de Cultura de Ciutadella l’acte de presentació de la iniciativa “A Menorca som refugiats“, una data especialment significativa ja que el dia anterior havia acabat el plaç per acollir 17.337 persones refugiades, xifra a la qual s’havia compromès l’ Estat espanyol.

Fent recompte dels refugiats acollits només n’han arribat 1.983. La jove presentadora va plantejar la següent pregunta:

– On són les 15.354 persones refugiades que no s’han acollit a Espanya?

Seguidament s’ estrenà l’ anunci audiovisual de promoció del Festival musical que s’està organitzant pel proper 4 de novembre, per tal de recaptar fons destinats als camps de refugiats al Líban i Quíos gestionats per Càritas i el Fons Menorquí de Cooperació respectivament, però sobretot per conscienciar a la societat menorquina envers aquesta trista realitat i per ajudar a canviar-la.

Aquest anunci va ser rodat a principis de setembre per Macià Florit i en poc més de dos minuts i mig, convida a reflexionar i posar-se en la pell dels que estan patint el drama en l’actualitat.

És un muntatge per al qual s’ha comptat amb fotografies de Toni Cladera i Cristian P. Coll, de qui s’han utilitzat també fragments del seu documental «Camins», i la música del cantautor Leonmanso amb el seu tema “Sa Cara».

A continuació es va procedir a la xerrada-col·loqui amb la participació del Sr. Miquel Àngel Maria, Conseller de Cultura i Vicepresident del Fons Menorquí de Cooperació, el Sr. Cristian P. Coll, director del documental “Camins” i la Sra. Raquel Hernández, responsable de Cooperació Internacional de Càritas Menorca.

Davant el nombrós públic assistent els ponents van exposar dades actualitzades i de primera mà. Les intervencions van ser molt interessants tant pel testimoniatge personal, com per l’anàlisi i reflexions sobre la problemàtica dels refugiats.

 

Anuncios