Em vull adherir

FULL D’ADHESIONS D’ENTITATS AL MANIFEST:

Vivim en un món interconnectat on milers de persones es veuen obligades a abandonar els seus països d’origen on pateixen les conseqüències de la guerra, la persecució, la pobresa i la violència, i es desplacen a la recerca d’espais de pau, seguretat i la protecció internacional. Aquests moviments migratoris continuaran creixent mentre persisteixin les causes que els provoquen i cap mur, filat o cap control de fronteres aconseguirà frenar les persones que es veuen forçades a fugir per poder salvar les seves vides.

La guerra de Síria, així com també els conflictes que es viuen a d’altres països d’Orient i d’Àfrica, ha empès a milions de persones cap a les fronteres europees tot cercant l’empar de la legalitat internacional i dels drets humans. Tanmateix, és evident que Europa es mostra incapaç de donar compliment a la legalitat internacional ni a garantir el respecte als drets fonamentals.

No podem quedar de braços plegats davant el drama dels refugiats i estam convençuts que els menorquins tenim molt a dir i molt a fer per garantir el respecte als drets humans. Si ens unim, si sumam, tindrem la força necessària per empènyer i contribuir a canviar les coses per també fer desaparèixer brots xenòfobs preocupants que estan apareixent al nostre continent.

Per tot açò, davant la inacció de l’Estat espanyol, fem una CRIDA A LES INSTITUCIONS MENORQUINES A:

  1. Actuar definitivament davant d’aquesta situació perquè Menorca pugui ser terra d’acollida, tot instant des del Consell Insular de Menorca al govern estatal (principal òrgan competent) a assumir compromisos clars, reals i vinculants per resoldre activament aquest drama humà.
  2. Garantir la inclusió i el desenvolupament social digne de totes les persones que viuen a Menorca, també les migrades a la nostra illa.
  3. Defensar el dret a la lliure circulació de les persones, tal com queda recollit a l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans.
  4. Treballar per eradicar les causes d’injustícia, violència estructural, guerra i vulneració dels drets humans en origen que són l’arrel dels moviments forçats o no desitjats de població. I en aquest sentit, fomentar la cultura de pau. Demanem que s’assumeixin compromisos immediats.

Podràs signar el manifest a qualsevol de les dependències municipals dels ajuntaments de l’illa de Menorca i les Seus del CiMe a Ciutadella i Maó.

Anuncios