Évole, premiat per ‘Astral’

L’Acadèmia de Televisió reconeix el valor social del reportatge de ‘Salvados’

jordi evole i oscar campsJordi Évole i Òscar Camps, a la película documental Astral.

‘Astral’, el documental del programa de La Sexta ‘Salvados’ sobre la tragèdia dels refugiats al Mediterrani, ha estat un dels guardonats amb el Premi Iris que atorga el jurat de l’Acadèmia de Televisió (ATV). El jurat ha valorat de ‘Astral’ que hagi donat visibilitat en horari de màxima audiència a la temàtica dels refugiats del Mediterràni i també ha destacat el caràcter social del projecte, que saltà de la petita pantalla a més de 130 sales de cine de tota Espanya fent donatiu de la recaptació de la taquilla a la ONG Proactiva Open Arms.

Estrenat a La Sexta el 16 d’octubre del 2016, ‘Astral’ és una producció documental centrada en la tragèdia humanitaria dels refugiats sirians en aigües del Mediterrani. Évole es va embarcar amb els membres de la ONG ProActiva Open Arms en un veler de luxe reconvertit en vaixell de rescat. Com va manifestar Évole, “Soy de los utópicos que piensa que una de las funciones del periodismo es cambiar algo, poner tu grano de arena”.
El documental també va resultar premiat amb el guardó ‘Sol d’Or Especial’, al 23è Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Barcelona (Ficma).
Igualment destacable és la presència del documental a l’edició dels premis Goya 2017 amb 7 candidatures: millor pel·lícula, millor director nobel, millor direcció de producció, millor direcció de fotografia, millor muntatge, millor so i millor pel·lícula documental.
El proper 2 de novembre a les 20’30 h podrem veure la pel·lícula-documental Astral a les Sales de cinema del Canal Salat de Ciutadella, dins la programació del Cineclub Ciutadela, a benefici de la ONG Activa Open Arms.
CARTEL-ASTRAL-320x457.jpg
Anuncios